Over De Kunstenaar

Jef Vliegen werd in 1933 geboren in Gronsveld, Nederland. Hij was de jongste van 6 kinderen en zoon van een fabrieksdirecteur. Alhoewel de familie andere plannen met hem had, koos Jef er toch voor om een kunstopleiding te volgen. Hij volgde lessen aan de academie van Antwerpen, Amsterdam en Parijs.

Vliegen’s levensstijl was die van een echte Bourgondiër en als eigenaar van ‘t Knijpke, het eerste eetcafé van Nederland, bracht hij leven in Maastricht. 

In de jaren ‘70 en ‘80 maakte Jef Vliegen naam als filmproducent. De bioscoopfilm ‘Doctor Vlimmen’ betekende zijn grote doorbraak. Jef was een graag geziene gast op het Festival van Cannes. 

Na problemen met de fiscus is Jef terug beginnen schilderen en tot op de dag van vandaag doet hij dit nog steeds. Zijn boeiende levensverhalen werden verzameld in het boek ‘Morgen dansen de muggen’.

Over De Werken

De werken van Vliegen zijn kleurrijk en expressief met heel wat figuren en maskers. Met olieverf op doek geeft hij zijn positieve kijk op het leven weer. De beschikbare werken dateren uit de periode tussen 2000 en 2018. De meest voorkomende afmetingen zijn 70/90, 40/120 en 80/60.